Hier leest u meer over onze behandelmethoden.

Samen met u maken we een behandeling op maat!

Een overzicht van onze behandelmethoden en specialisaties vind u hier.

We kijken naar het lichaam als geheel. Zo kan het voorkomen dat we niet of niet alleen de pijnlijke plek behandelen maar een spier of gewricht dat er naar toe leidt omdat daar de oorsprong van de dysfunctie zich bevindt. Hierbij gebruiken we

  • houdings- en statiek-analyse.,
  • de bindweefsel verbindingen, beter bekend als myofasciale ketens van Anatomy Trains
  • segmentale ketens, waarbij een dysfunctie in een wervel voor pijn in de spieren kan zorgen.

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een veilige en effectieve manier van gewrichten mobiliseren waardoor zeer snel pijnvrij bewogen kan worden. Een zeer zachte benadering van manuele therapie. Een uitstekende behandelmethode wanneer ´kraken´ niet gewenst is.

Kinesiotaping

Kinesiotaping ook wel bekend als Medical Taping is een uitgebreid gedocumenteerde taping methode ontwikkeld door Dr. Kenzo Kase uit Japan. Vele topsporters zijn al behandeld met deze methode maar werkt voor iedereen met klachten.

Statiek-analyse

Bij statiekanalyse bekijk je de samenhang van eventuele scheefstand in gewrichten en de klachten. Dit is het vakgebied van de podoposturaal therapeut. Mocht een orthopedische zool nodig zijn dan verwijs ik altijd door. Veel effecten van standsafwijkingen kunnen door een fysiotherapeut goed gecorrigeerd worden.

Manuele therapie

Manuele Therapie volgens de visie van Maitland is een Internationale Opleiding die in alle landen ter wereld op dezelfde manier onderwezen wordt. Voor alle informatie hierover verwijzen wij u naar de website van deze organisatie: http://maitland.nl.

Wim van den Oever heeft de opleiding Maitland gevolgd. Maar wist u dat al onze fysiotherapeuten kundig zijn in manueel therapie door het volgen van cursussen op dit gebied?

Dry needling

Dry Needling is een van de nieuwere behandelmethoden van de Nederlandse fysiotherapeut. De methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Met acupunctuurnaalden worden ‘knopen’ in spieren aangeprikt waardoor ze snel en langdurig ontspannen.

Triggerpoint therapie

Triggerpoint therapie pakt de zogenaamde knopen in de spier aan om deze op effectieve wijze te laten ontspannen. Dit is samen met dry needling de meest gebruikte en een van de meest effectieve behandelmethoden in combinatie met de manuele therapie uit het mulligan concept.

Scarmanagement

De naam zegt het al, Scar management gaat specifiek over littekens. Behandeling van de littekens zodat deze zo goed mogelijk helen en er zo volledig mogelijk functionaliteit ontstaat is vooral vlak na operaties van groot belang. Ook behandeling van oudere littekens kan nuttig zijn wanneer er klachten ontstaan en het litteken zorgt voor een verstoring van de krachtenoverdracht. Dit kan het geval zijn bij ernstig ingetrokken en verkleefde littekens.

Clinical Neurodynamics

Bij neurologische problemen zoals een hernia met zenuwbeklemming kan er met normale fysiotherapie niet veel gedaan worden aan de vaak bijzonder heftige pijn.  Clinical neurodynamics van Shacklock lukt het vaker om de zenuw vrij te spelen van de beklemming met het zogenaamde ‘zenuwflossen’. Ook heeft Michael Shacklock een heel systeem ontwikkeld om zenuwbeklemmingen en verborgen zenuwproblemen te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer een pijnklacht niet goed reageert op behandeling van spieren en gewrichten. Vaak blijkt er dan een zenuwbeklemming ergens in het lichaam te zijn. Dit is goed te testen en te behandelen met deze systematiek.

 

Maak nu een afspraak om direct met uw behandeling te starten!